KONTROLA ŠTAMPE

Markes pruža širok spektar uređaja za digitalnu i analognu kontrolu štampe u skladu sa Vašim zahtjevima ili potrebama. Mi imamo mogućnosti da obezbijedimo pravo rješenje za pravu cijenu. Možemo Vam omogućiti povoljniju mjerljivu reprodukciju boja u skladu sa odobrenim međunarodnim standardima a to vam omogućavaju Kodakova NX klišea. Takođe mjerenje rasterskih valjaka kako veličine rasterske tačke i njenog broja tako i zapušenosti raster valjaka.

KALIBRACIJA EKRANA, MONITORA: se radi hardverski putem korišcenja i1 profiler Xrite pro uređaja, i adekvatnog softwera i1 profiler, na vašem ekranu, u vašem radnom prostoru u uslovima kontrolisanog osvjetljenja. Može da se radi za PC ili MAC računare, desktop ili laptop. Suština kalibracije je da imate ekranski prikaz korektnih boja, osvjetljenja, raspona kontrasta, game, saturacije, temperature. To je izuzetno važno ako radite komercijalnu obradu fotografija ili retuš, grafički dizajn, pripremu za štampu, web dizajn i želite da budete sigurni da ono što podesite na vašem ekranu isto izgleda i u štampi ili pak na drugim kalibrisanim ekranima vaših klijenata, onda bi trebalo da kalibrišete ekran da bi ste bili sigurni da isporučujete adekvatan finalni proizvod.

Kalibracija omogućava i doprinosi:
-Mogućnosti da radite profesionalne usluge photoshop editovanja, pogotovo ako radite za strano tržište preko interneta.
-Osigurava da će boja na vašem ekranu, monitoru biti ona koja ide u štampu u koliko se radi o štampanju kod firmi koje imaju regulisane, iskalibrisane mašine (što je slučaj kod svih bolje opremljenih štamparija ili foto radnji).
-Da prilikom podešavanja boja, eksponiranja, raspona kontrasta fotografije će se dobiti željeni ili traženi rezultat.
-Dizajnerske ili web dizajnerske usluge će biti ispunjene po zahtjevima klijenata.